Hallo leuke collega op de peutergroep
Omschrijving

Per 1 september start er een nieuwe peutergroep binnen de Openbare Dalton school in Spijkenisse en daarvoor hebben we jou nodig! Vind je het heerlijk om met peuters te werken en ze te begeleiden bij het spelen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen? Werk je graag in teamverband met je naaste collega’s maar ook met leerkrachten binnen de school, zodat je een doorgaande leerlijn kan neerzetten? Lees dan snel verder want dan is deze functie wat voor jou! Spelen is leren, vooral voor jonge kinderen. Uitdagend en duurzaam spelmateriaal maakt dat een kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. We werken met een vast ritme zodat de peuters weten waar ze aan toe zijn. Binnen de vaste structuur bieden we avontuur, waarbij de beleving van de natuur centraal staat!

Je werkt 24 tot 32 uur per week dit kan in overleg.

Wat je op verjaardagen vertelt wat je doet

“Ik zorg ervoor dat de peuters in een veilige omgeving met veel plezier kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen”

Wat je écht doet
 • Je werkt graag met peuters en je weet als geen ander met welke activiteiten je hen kunt boeien en uitdagen.
 • Je stimuleert hun zelfstandigheid daar waar het kan en helpt ze waar het nodig is.
 • Je zorgt voor een goed en warm contact met ouders en hebt een fijne samenwerking met je collega’s van de locatie en school.
 • Je draagt bij aan een rijke leer/speelomgeving die past binnen de visie van Mundo.
Hoe je dat doet
 • Jij weet de methode Startblokken heel goed in de praktijk te brengen of je hebt nog een andere volledig VVE certificaat. Dan vertellen we graag alles over Startblokken. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen via het Kindvolg systeem KIJK!
 • Je organiseert hele leuke activiteiten en leermomenten met de kinderen.
 • Je geeft daarmee handen en voeten aan onze missie, visie en ons pedagogisch beleid.
Hoe je dag er eruit kan zien

Vandaag ga je weer lekker aan het werk op de peutergroep. Je drinkt samen met je collega nog even een kop koffie en om 7.00 uur worden de eerste kinderen gebracht door de ouders. Vanochtend komt er een kindje wennen en dat is vaak extra spannend. Je hebt nog even een kort gesprekje met de ouders voordat ze vertrekken. Als iedereen binnen is ga je een mooi voorleesboek pakken en betrek je de peuters bij het leuke verhaal. Hierna gaan de peuters zelf hun jasjes aandoen want jullie gaan naar buiten om een frisse neus te halen. Ze zien en beleven van alles in de natuur en ze vermaken zich uitstekend. Eenmaal binnen is het tijd voor een lekker bekertje drinken met een cracker. Na het eten is het tijd voor VVE activiteit in een grote of kleine kring.  Na afloop wordt er nog even gespeeld. De tijd vliegt en de kinderen dekken de tafel en maken zich klaar voor een lekkere warme maaltijd. S’ middags ga je met een klein clubje kinderen nog even naar buiten, je collega blijft binnen bij de peuters die slapen en zorgt ervoor dat alles klaar staat voor de activiteit van vanmiddag. Vanaf 16.30 worden de eerste kinderen alweer opgehaald en geef je ouders een warme overdracht.

Wij vragen

Uiteraard heb je ook bij ons een afgerond diploma nodig om in de kinderopvang te kunnen werken, maar omdat je op de peutergroep(en) gaat werken is het een must dat je VVE hebt en het liefste het VVE Startblokken certificaat hebt en dat je taalniveau toonbaar op 3F ligt. Je vindt het vanzelfsprekend dat je de ontwikkelingen bijhoudt in je eigen vakgebied. Verder ben je natuurlijk hartstikke leuk!

Jij krijgt
 • Salaris.
 • Vakantiedagen om lekker te kunnen opladen.
 • Een baan bij de leukste kinderopvang.
 • Maar ook veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk te doen.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.
 • Volop de ruimte om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen.
Soort
Deeltijd
Locatie
Spijkenisse
Bewaar deze vacature
Close modal window

Functie:Hallo leuke collega op de peutergroep

Dank je voor je interesse in deze vacature. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.