Hallo Clustermanagers
Omschrijving

We hebben na jaren eindelijk weer vacatures voor clustermanagers. Ja vacatures, maar liefst twee.

Per 1 juli 2019 hebben we één vacature voor een clustermanager van diverse KDV locaties en één clustermanager voor verschillende BSO locaties. Beide in en rond Rotterdam.

Werken bij Mundo is ontzettend leuk en er wordt keihard gewerkt. Daar moet je wel zin in hebben! Door jouw inzet en vaardigheden en je rol als onderdeel van de organisatie op een goede manier in te vullen weet jij dat Kinderopvang Mundo over 10 jaar nog steeds een vooruitstrevende kinderopvang is met een hoog kwaliteitsniveau.

Je bent integraal verantwoordelijk voor de vertaling van het strategisch beleid op het tactisch en operationele niveau binnen jouw cluster. Nadat deze doelen zijn vastgesteld worden de noodzakelijke maatregelen getroffen om de doelen te behalen, binnen Mundo beleid en relevante wet- en regelgeving.

Je beseft dat jouw zorgvuldige beheer en uitvoer van taken belangrijk zijn en je daarmee een bijdrage levert om goede resultaten van de organisatie te bereiken. Je hebt de verantwoordelijkheid voor je eigen taken en bent trots op wat je bereikt. Je maakt onderdeel uit van een ‘keten’; ook daar heb je verantwoordelijkheden in.

In deze veelzijdige functie ben jij de expert op o.a. het gebied van communicatie, contacten leggen en een goede relatie onderhouden. Maar je hebt ook een visie op de de combinatie kinderopvang & onderwijs. Je bent initiatiefrijk en creatief in het verzinnen van nieuwe samenwerkingsvormen op lokaal niveau t.b.v. de goede naam en faam van Mundo. Dit doe je in gemiddeld 32 uur per week.

Je bent verantwoordelijk voor het uitdragen en uitbouwen van de Mundo visie op kwaliteit en het pedagogisch klimaat binnen het cluster. Als MT lid beïnvloedt je ontwikkeling op strategisch en pedagogisch gebied van Mundo. Ook ben je verantwoordelijk voor het personele beleid: de formatie is conform begroting en de bezetting conform normen, het kwaliteitsniveau van het personeel is passend, nu en in de nabije toekomst, het verzuim blijft binnen afgesproken marges, de pedagogische visie wordt nageleefd en uitgedragen op alle locaties.

Hoe je dag er eruit kan zien

Het is 8.20 uur als je binnenkomt bij een van je locaties, je maakt een rondje en je bent benieuwd hoe het met de kinderen gaat en welke leuke activiteiten er gepland staan. Na een kop verse koffie klap je de laptop open en beantwoord je je mails. Om tien uur spring je in de auto op weg naar onze locatie ‘de Buurvrouw’ in Rotterdam. Daar heb je het maandelijks overleg met je collega managers. Er staan aardig wat punten op de agenda en je hebt zelf ook een aantal zaken ingebracht. Na de lunch met een aantal collega’s bij de Buurvrouw ga je naar de volgende locatie. Je hebt hier eerst een gesprek met een Pedagogisch Medewerker en daarna nog een afspraak met de schooldirecteur over een uitbreiding van een groep. Deze Directeur ken je goed en het gesprek verloopt prettig. Je hebt voor hem een paaspresentje meegenomen. Later in de middag heb je een overleg met de gemeente over wat er allemaal speelt in de gemeente. Jij hebt er een visie op en bent er trots op dat je invloed hebt gehad, want men heeft ook iets met jouw inbreng gedaan. Wat een fijne samenwerking.

Om half zes ga je in je Mundo autootje weer naar huis en bespreek je de gezellige dag met je partner. Rond 7 uur vertrek je weer voor een vergadering met de oudercommissie; het jaarlijks locatiejaarplan komt aan het bod. Dat is trouwens altijd een leuke vergadering. De ouders zijn lekker positief kritisch en zijn heel betrokken. Het resultaat is dat er mooie ideeën en verbeteringen werden geopperd om het jaarplan weer een beetje beter te maken. Trots duik je je bed in met de wetenschap dat je de volgende dag pas laat je eerste afspraak hebt,en dus ook wat later kunt beginnen.

Wij vragen

De werkzaamheden vereisen hbo werk- en denkniveau en een afgeronde management opleiding. Je bent een ervaren manager die werkt vanuit ‘vertrouwen’ en weet hoe je de zelfsturende en organiserende teams binnen jouw cluster kunt ondersteunen en motiveren. Daarnaast ben je een kei in financiën en cijfertjes. Het zou wel heel erg fijn zijn als je al werkervaring hebt in de kinderopvang of onderwijs.

Je kunt zelfstandig werken, durft verantwoordelijkheid te nemen, hebt doorzettingsvermogen en je beschikt over actuele kennis over ontwikkelingen in de Kinderopvang. Je bent goed in het maken van verbinding met verschillende belanghebbenden en je bent uitstekend in staat je positie hierin te bepalen. Je hebt een proactieve houding en houdt ervan het voortouw te nemen.

Je denkt na over nieuwe en originele ideeën, werkwijzen en toepassingen die je bespreekt en uitwerkt in overleg met de directeur/bestuurder. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, je blijft je ontwikkelen op je vakgebied en benut deze verworven inzichten effectief om je werk beter te kunnen doen.

Jij krijgt
  • – Salaris, afhankelijk van ervaring tussen € 3860,- en €5269,- per maand bij fulltime  dienstverband.
  • – Een baan bij de #leuksteopvang
  • – Een autootje
  • – Laptop, ipad, iphone
  • – vakantiedagen
  • – Maar ook, veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk te doen
  • – Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën
  • – Volop de ruimte om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen

 

Tip: Wij gaan in beginsel uit van vertrouwen. Je moet beslist aan de harde eisen voldoen en dus bevoegd zijn om deze taak uit te oefenen. Daar komen we op een later moment wel aan toe. Zorg ervoor dat we op een leuke en creatieve manier kennis met je maken. En laat ons zien dat je de kennis en vaardigheden bezit die wij vragen.

Een CV met daarin hoe oud je bent, of je man of vrouw bent, al of niet getrouwd, hoeveel kinderen, waar je woont of vandaan komt is voor deze functie beslist niet relevant.

Reageer wel snel, want we verwachten veel reacties. De sluitingsdatum is 15 mei 2019! De eerste gesprekken vinden plaats in week 21. Een uitgebreide assessment is onderdeel van de procedure.

Wil jij je vast inlezen in de taak-functie omschrijving? Stuur ons dan een mail. Dit mag naar sollicitatie@kinderopvangmundo.nl en wij zorgen dat je deze zo snel mogelijk krijgt.

Close modal

Apply now

Position: Hallo Clustermanagers

Dank je voor je interesse in deze vacature. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Soort
Parttime
Locatie
Rotterdam
Bewaar deze vacature